">
Välkommen till Låtsas-bondens egna högkvarter! Här kan du beställa böcker, köpa fröer, boka en föreläsning, eller läsa mer om personen bakom alla idiotprojekt.
“Idag kom din bok 🤩. Har bara hinnit till sidan 14 och nästan kissat på mig av garv redan nu🤣. Helt underbart att läsa om dina sidospår. TACK!”
Maria Andersson
“Du är helt grym på att skriva. En ordkvillibrist - dagens moderna Kar de Mumma🪻”
Sandra Carlström
“Höjdpunkten när man scrollar Facebook är när man läser ett inlägg från dig! Fantastiskt skrivet vare sig det är med- eller motgångar”
Elisabeth Johannesson
Letar du efter "Pesto-receptet" från mitt senaste event?
BOKEN
Vackra foton med perfekta odlingsresultat i all ära, men många av oss känner sig vilsna i den bilden där vi står i våra egna odlingskaos.
Följ Låtsas-bondens bravader under ett odlingsår, i jakten på självförsörjning och ett erkännande i planteringsvärlden. Här finns
inga tillrättalagda Mandelman-vinjetter med vita duvor som
graciöst flyger över gröna ängar. Möjligtvis någon skata som lämnar
ett välplacerat avföringsspår i pannan på vår bonde där han står
med de punkterade stövlarna halvfulla med hönsskit i de extremt
skeva odlingsraderna.
Fakta som stillar kunskapstörsten hos den vetgirige, blandad med
hysterisk ironi och allvarlig livsbejakning gör boken till mer än en bok
för trädgårdsnördar. Men självklart finner du svaren på många
av de frågor som dyker upp. Varför är grön potatis giftig?
Hur tvättar man bort rödbetsjuice från någon annans kläder?
Varför luktar inte konstgödsel dynga?
Att dela sina framgångar är stort,
att dela sina katastrofala misslyckanden är större!
Malou Södermark
Inger Ericson
Silvia Brajkovic
Susanna Gillheim
Helena Ring
Tillkommer automatiskt på alla beställningar och baseras på vikt. Redovisas i kassan innan betalning.
Ex. 1 bok, 72kr.
2-3 böcker, 87kr
4-7 böcker, 125kr
Med mer än 30 års erfarenhet som konferencier & moderator,
finns nu Låtsas-bonden tillgänglig för ert event!
En odlingsrelaterad happening i shoppingcentret eller ett annorlunda quiz?
Kontakta oss för mer information!
Weine Pernersten
Författare, odlingsinfluenser & Låtsas-bonde!
”Att dela sina framgångar är stort, att dela sina
katastrofala misslyckanden är större!”
Redan tiden innan WHO utlyst globalt nödläge, för att någon mindre
nogräknad gourmand tuggat på en infekterad fladdermus, så var
odlingarna redan i full gång. När landet stängdes ner, kom även tiden
för att skriva några rader om de idiotprojekt som skapades
på en lånad åkerplätt.
Låtsas-bonden såg omgående sin första skara följare ansluta från
världens alla hörn, mestadels på grund av hans illa valda påhopp
av vår barfotakung, Ernst Kirchsteiger!
Med en vass penna som hellre skriver om ångesten kring skeva
odlingsrader och attackbajsande skator än Mandelman-gröna ängar
och vita duvor, var vägen till författarpremiären inte lång.
December 2023 släpptes boken ”En Låtsas-bondes betraktelser”,
och på bara några dagar var boken slutsåld. Andra upplagan
trycktes i rekordfart, och hittas nu förutom i webshopen,
hos landets bokhandlare & bibliotek.
Idag kan vi följa Låtsas-bonden i realtid via sociala medier,
och i december -24 släpps bok nummer två i serien om denna
vetgiriga gestalt utan någon besinning eller självinsikt!
Låtsas-bonden har idag ingen "öppen trädgård" för besökare, men gör både event och föreläsningar runt om i landet. Håll utkik på sociala medier för aktuellt turnéschema.
Ja!
Weine driver sedan 1997 familjeföretaget Wullger & Mimmi AB tillsammans med sin fru Malin. Företaget sysslar med barn & familjeunderhållning via de två clown karaktärerna med samma namn! Se mer på Wullger & Mimmi
Använd kontakt formuläret här nedan, så återkopplar vi med offert så fort vi kan.
Ja! Men kanalen är nystartad och har inte många filmer än. Men för all del, ta en titt redan nu!
Vi sitter inte alltid på kontoret och det kan därför vara något längre svarstid än vanligt. Men vi svarar så fort vi rensat klart landet!
©Wullger & Mimmi AB
Är du en av dom som besökt ett event där Låtsas-bonden lagat "Budget-Pesto"?
Här är receptet:
Ett knippe morotsblast eller baslika.
1 dl skalade solrosfrön.
1 vitlöksklyfta.
1 dl finriven hårdost.
1½ dl olivolja
Salt & svartpeppar
1. Lägg morotsblasten, vitlöksklyftan och lite av oljan i en mixer.
2. Mixa lätt, och tillsätt därefter solrosfröna.
3. Kasta i osten, och mixa sedan till en grovlek du är nöjd med.
4. Tillsätt resterande del av oljan. (mer eller mindre, beroende på vilken konsistens du vill ha) Salta/peppra efter smak!
5. Njut i pasta, på små kex, eller bara som den är.....